Kotisivut yritykselle – ota nämä asiat huomioon

Pohdinnassa kotisivut yritykselle? Verkkosivusto on olennainen myynnin työkalu kaikenkokoisille yrityksille. Se tarjoaa yritykselle alustan, jossa esitellä tuotteita ja palveluita sekä on tapa olla yhteydessä asiakkaisiin ja kasvattaa myyntiä. Verkkosivuston luominen tai ostaminen voi kuitenkin olla kivinen polku, jos aiheeseen ei ole perehtynyt. 

Tässä artikkelissa käsittelemme tärkeimpiä asioita verkkosivuston luomisessa yritykselle, mukaan lukien verkkosivuston hinta sekä käytettävissä olevat erilaiset alustat ja ominaisuudet.

Miksi tehdä kotisivut yritykselle?

Ensinnäkin, on tärkeää ymmärtää verkkosivustosi tarkoitus. Haluatko myydä tuotteita tai palveluita verkossa? Haluatko tarjota tietoa yrityksestäsi ja lisätä bränditietoisuutta? Onko verkkosivusto integroitava toiminnanohjausjärjestelmään (ERP)? Vastaukset näihin kysymyksiin auttavat määrittämään tarvitsemasi verkkosivuston tyypin ja sen ominaisuudet.

Kotisivujen hinta

Kotisivut yritykselle -projekti tarvitsee myös budjetin. Verkkosivuston hinta voi vaihdella suuresti sivuston monimutkaisuuden, sivujen lukumäärän ja tarvittavien toimintojen mukaan. Perussivusto, jossa on muutama sivu ja minimaalinen toiminnallisuus, voi alkaa muutamasta sadasta eurosta, kun taas monimutkainen verkkosivusto räätälöidyillä verkkokauppa-ominaisuuksilla voi maksaa kymmeniä tai satoja tuhansia euroja (ja todella isojen, moniin järjestelmiin integroituvien palvelujen kanssa puhutaan miljoonaprojekteista). On tärkeää tehdä oma budjetti selväksi ennen verkkosivuston kehittämisprosessin aloittamista.

Lista asioista, jotka kannattaa käydä läpi kotisivuprojektin hintaa pohdittaessa:

 • Suunnittelu ja käyttöliittymä
 • Sisällönhallintajärjestelmä (CMS)
 • Responsiivisuus (toimivuus eri laitteilla)
 • Toiminnallisuus ja ominaisuudet (esim. verkkokauppa, varausjärjestelmät)
 • Sisältöstrategia
 • Varsinainen sisällöntuotanto (tekstit, kuvat, videot)
 • Hakukoneoptimointi (SEO)
 • Verkkotunnus ja webhotelli
 • Ylläpito ja tuki
 • Integraatiot kolmansien osapuolien järjestelmiin
 • Käyttäjäkoulutus ja ohjeistus
 • Tietoturva (esim. SSL-sertifikaatit)
 • Mittaus ja analytiikka

Tiivistetysti: mitä tärkeämmässä roolissa kotisivut ovat myyntiprosessissasi, sitä isompi budjetti niiden rakentamiseen tai uusimiseen kannattaa varata. Jos taas kotisivut ovat vain ”käyntikortti”-tyyppinen pala myyntiprosessia ja itse myynti tapahtuu esimerkiksi verkostojen, kilpailutusten tai henkilökohtaisten suhteiden kautta, voi sivujen toiminnallisuuksia olla vähemmän.

Mitä asioita tulisi huomioida kotisivujen tekijän valinnassa?

Kokemus ja portfolio: Tutki suunnittelijan tai toimiston aikaisempia töitä. Portfoliota katsomalla voit saada hyvän käsityksen heidän tyylitajustaan, laadustaan ja monipuolisuudestaan.

Referenssit ja asiakasarviot: Katsasta suunnittelijan aiempien asiakkaiden arviot ja suositukset. Asiakaspalaute voi antaa arvokasta tietoa yhteistyön sujuvuudesta ja lopputuloksen laadusta.

Palveluiden laajuus: Selvitä, tarjoaako tekijät kattavia palveluita, kuten visuaalista suunnittelua, teknistä kehitystä, SEO-optimointia, sisällöntuotantoa ja ylläpitoa.

Kommunikaatio ja asiakaspalvelu: On tärkeää, että voit kommunikoida sujuvasti tekijän kanssa. Heidän tulisi olla vastaanottavaisia ideoillesi ja pystyä tarjoamaan ammattitaitoista neuvontaa.

Tekninen osaaminen: Varmista, että tekijällä on tarvittava tekninen taitotaso ja kokemus käyttämistäsi tai tarvitsemistasi järjestelmistä ja teknologioista.

Hinta ja hinta-laatusuhde: Vertaile hintoja ja mieti, mitä saat rahallasi. Muista, että halvin vaihtoehto ei aina ole paras pitkän aikavälin kannalta!

Aikataulut ja toimitusajat: Varmista, että tekijä voi sitoutua toivomaasi aikatauluun ja että heillä on resursseja noudattaa sitä.

Ylläpito ja tuki: Tarkista, tarjoavatko he jatkuvaa tukea ja ylläpitoa sivuston valmistumisen jälkeen.

Skaalautuvuus ja päivitettävyys: Varmista, että sivusto on suunniteltu skaalautuvaksi ja helposti päivitettäväksi tulevaisuuden tarpeiden mukaan.

Ymmärrys yrityksestä ja toimialasta: On tärkeää, että tekijä ymmärtää yrityksesi toimialaa ja tavoitteita, jotta sivusto palvelee parhaiten liiketoimintaasi.

Tietoturva ja yksityisyyden suoja: Tarkista, että tekijä ottaa vakavasti tietoturvan ja yksityisyyden suojan, erityisesti jos sivustolla käsitellään henkilökohtaisia tai herkkiä tietoja.

Joustavuus ja muokattavuus: Sivuston tulisi olla riittävän joustava tulevaisuuden muutoksia ja päivityksiä varten.

Saavutettavuus: Varmista, että tekijät osaavat huomioida saavutettavuuteen liittyvät asiat.

Valintaprosessissa on tärkeää käyttää aikaa ja tehdä perusteellista taustatutkimusta varmistaaksesi, että valitsemasi tekijä vastaa yrityksesi tarpeita ja tavoitteita.

Kotisivut yritykselle – sopivan alustan valinta 

Verkkosivustojen tekemiseen on saatavilla useita erilaisia ​​alustoja ja työkaluja, joista jokaisella on omat ominaisuudet ja hintavaihtoehdot. Tässä esittelemme lyhyesti muutaman tunnetun tavan rakentaa verkkosivuja. Mutkat suoristettuna voit valita kotisivuhankinnassa valita joko talopaketin tai pitkän tavaran:

 • Talopaketissa eli no code-työkalulla sivut rakennetaan klikkailemalla kokonaisuus valmiista palikoista.
 • Pitkästä tavarasta rakentaminen tarkoittaa alustan valintaa, joka päälle lähdetään sitten työstämään kotisivua erilaisista elementeistä.

Molemmissa tavoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Kotisivukonetyppisillä no code -työkaluilla voi rakentaa kotisivut jopa itse ilman mittavampaa teknistä kokemusta. No code -työkalujeissa on toisaalta se, että työkalun tekijän valinnat rajoittavat niitä valintoja, mitä sinä voit tehdä. Onko tämä sitten hyvä vai huono puoli – se riippuu aina projektista.

WordPressin tyyppiset alustat taas tarjoavat paljon laajemman valikoiman erilaisia vaihtoehtoja kotisivujen toteuttamiseen. Toisaalta tämä saattaa aiheuttaa myös päänsärkyä, jos joudut itse asentelemaan ja päivittelemään erilaisia plugineita.

Tunnetuimmat no code -alustat

LiquidBlox on suomalainen no-code kotisivutyökalu ja alusta, joka mahdollistaa kotisivujen rakentamisen helposti ilman teknistä osaamista. Se tarjoaa laajan valikoiman valmiita suunnittelupohjia sekä mahdollisuuden muokata sivustoa myös edistyneemmillä keinoilla. Shopify-integraation myötä se tarjoaa valikoiman ominaisuuksia myös verkkokaupan luomiseen ja hallintaan. Jos tarvitset CRM-järjestelmää, voi palveluun liittää Pipedrive-integraation. LiquidBlox voitti erilaisten kotisivujen rakennustyökalujen nopeusvertailun.

Wix on helppokäyttöinen kotisivutyökalu, jonka avulla käyttäjät voivat luoda verkkosivuston ilman teknistä osaamista. Se tarjoaa laajan valikoiman valmiita ulkoasupohjia, ja se on hyvä valinta niille, jotka haluavat helppokäyttöisen alustan matalalla oppimiskäyrällä. 

Squarespace on toinen kotisivutyökalu, joka tarjoaa valikoiman malleja ja suunnitteluvaihtoehtoja. Se on hieman kalliimpi kuin Wix, mutta tarjoaa kehittyneempiä ominaisuuksia, kuten verkkokaupan toiminnallisuuden ja integroinnin useisiin kolmansien osapuolien sovelluksiin. 

Shopify on sähköisen kaupankäynnin alusta, jonka avulla yritykset voivat luoda ja hallita verkkokauppoja. Se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, kuten varastonhallinnan ja maksujen käsittelyn.

Webflow on verkkosivustojen suunnittelu- ja kehitysalusta, jonka avulla yritykset voivat luoda mukautettuja verkkosivustoja ilman koodausta. Se tarjoaa visuaalisen editorin, jonka avulla käyttäjät voivat suunnitella ja kehittää verkkosivuston vedä ja pudota -käyttöliittymän avulla. Se sisältää myös sisällönhallintajärjestelmän, jonka avulla käyttäjät voivat hallita ja päivittää verkkosivuston sisältöä helposti. Se sopii kaikenkokoisille yrityksille, jotka haluavat täysin hallita verkkosivustonsa suunnittelua ja kehitystä, sekä niille, jotka haluavat yksilölliset kotisivut.

Weebly on kotisivutyökalu, joka tarjoaa laajan valikoiman malleja ja suunnitteluvaihtoehtoja. Se tarjoaa myös verkkokaupan toimintoja ja integroinnin useisiin kolmansien osapuolien sovelluksiin, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon pienyrityksille, jotka haluavat myydä tuotteita verkossa. 

BigCommerce on kattava verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa valikoiman ominaisuuksia verkkokaupan luomiseen ja hallintaan. Se sisältää varastonhallinnan, maksujen käsittelyn, toimitusvaihtoehdot ja paljon muuta. Se tarjoaa myös sisäänrakennettuja SEO-, markkinointi- ja konversio-optimointi-ominaisuuksia. 

Laajemmat alustat

WordPress on maailman suosituin verkkosivualusta. Se tarjoaa runsaasti joustavuutta ja mukautusvaihtoehtoja, ja WordPress-sivuston rakentamiseen sekä hallinnointiin löytyy runsaasti tukea käyttäjäyhteisöstä.

Magento on avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa runsaasti joustavuutta ja mukautusvaihtoehtoja. Se on suosittu suurten yritysten ja yritystason verkkokaupan toimintojen keskuudessa. Se on myös erittäin muokattavissa ja tarjoaa paljon ominaisuuksia ja integraatioita, mutta sen käyttöönotto ja hallinta vaatii teknistä asiantuntemusta. Magento tarjoaa sekä avoimen lähdekoodin että maksullisia ratkaisuja.

Drupal on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka on suosittu kehittäjien ja suunnittelijoiden keskuudessa. Se on tehokas, joustava ja muokattavissa oleva alusta, mutta sen asentaminen ja hallinta vaatii teknistä asiantuntemusta. Se on hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka tarvitsevat verkkosivuston, jossa on monimutkaisia ​​toimintoja, kuten integraatioita, ja suuremmille yrityksille.

Joomla on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka on suosittu kehittäjien ja suunnittelijoiden keskuudessa. Se tarjoaa runsaasti joustavuutta ja mukautusvaihtoehtoja, ja se soveltuu monimutkaisten toimintojen omaavien verkkosivustojen luomiseen. Joomla on myös hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka tarvitsevat monikielisen verkkosivuston.

Kuinka teknisesti osaava olet? 

Alustaa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon yrityksesi tarpeet ja vaadittavan teknisen asiantuntemuksen taso. Helppokäyttöinen verkkosivustojen rakennustyökalu voi olla hyvä valinta pienelle yritykselle, jolla on rajoitettu budjetti, kun taas monimutkaisempi alusta, kuten WordPress, voi olla parempi vaihtoehto suuremmalle yritykselle, jolla on monimutkaisempia tarpeita.

Yhteenvetona voidaan todeta, että toimivan ja asiakaslähtöisen verkkosivuston luominen yrityksille on tärkeä askel verkkonäkyvyyden rakentamisessa ja potentiaalisten asiakkaiden tavoittamisessa. Se voi kuitenkin olla monimutkainen ja aikaa vievä prosessi. Kun ymmärrät verkkosivustosi tarkoituksen, budjetoit ja valitset oikean alustan ja ominaisuudet, voit luoda verkkosivuston, joka viestii tehokkaasti yrityksesi arvosta ja lisää myyntiä.

Jos olet kiinnostunut kotisivujen hankinnasta yrityksellesi ja haluat lisää opastusta, ota rohkeasti yhteyttä meihin alla olevan lomakkeen kautta, soita 044 530 5919 tai meilaa saskia.salomaa@markkinointisankarit.fi! Sankarimme voivat auttaa sinua ymmärtämään eri vaihtoehtoja ja voivat toteuttaa verkkosivuston, joka vastaa tarpeitasi.