Ansaittu media - hyödynnä näitä strategioita onnistuaksesi

Ansaittu media – hyödynnä näitä strategioita onnistuaksesi

Ansaittu media - hyödynnä näitä strategioita onnistuaksesi

Ansaittu media on näkyvyyttä, jonka yritys saa perinteisten tiedotusvälineiden, kuten sanomalehtien, television ja online-uutissivustojen kautta. Sosiaalisessa mediassa ilmenemismuotoja ovat muun muassa asiakkaiden arvostelut, maininnat, jaot ja julkaisut palvelusta tai tuotteesta. Tätä voisi siis verrata internetissä toimivaan puskaradioon. Tämäntyyppinen medianäkyvyys ansaitaan, eikä siitä makseta, luomalla ja jakamalla arvokasta, osuvaa ja johdonmukaista sisältöä.

Ansaittu media on tärkeä osa kattavaa markkinointistrategiaa, koska ostopäätöstä tehdessään ihmiset kuuntelevat muiden kokemuksia. Tämä validointi on usein uskottavampaa kuin maksettu tai omistettu media, koska se tulee neutraalista lähteestä.

Yritykset voivat käyttää seuraavia strategioita saadakseen medianäkyvyyttä:

Luo arvokasta sisältöä 

Tee sisältöä, joka on informatiivista ja kohdeyleisösi kannalta merkityksellistä. Tämä sisältö voi olla blogipostausten, infografioiden, videoiden tai julkaisujen muodossa, ja sen tulee olla suunniteltu vastaamaan yleisösi kipukohtiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Jos et keksi, mistä aiheesta loisit sisältöä, mieti mitä asioita asiakkaasi kysyvät sinulta useimmin. 

Rakenna suhteita toimittajiin

Tunnista toimialaasi käsittelevät toimittajat ja ota yhteyttä heihin. Tarjoa heille arvokkaita oivalluksia, juttuideoita ja mahdollisuutta hyödyntää yrityksesi asiantuntijaosaamista.

Hyödynnä sosiaalista mediaa

Käytä sosiaalisen median alustoja sisällön jakamiseen ja pitääksesi yhteyttä toimittajiin. Jakamalla sisältöä sosiaalisessa mediassa voit lisätä todennäköisyyttä, että toimittajat huomaavat sen. 

Tarjoa asiantuntijakommentteja 

Aseta itsesi ja yrityksesi ajatusjohtajaksi alallasi tarjoamalla asiantuntijakommentteja relevantteihin uutisiin. Tämä vahvistaa organisaatiosi mainetta luotettavana tiedonlähteenä ja lisää mahdollisuuksia saada medianäkyvyyttä.

Isännöi tapahtumia ja tuotelanseerauksia

Tapahtumien, kuten tuotelanseerausten tai seminaarien, isännöinti voi olla loistava tapa saada medianäkyvyyttä. Kutsu toimittajia osallistumaan ja tarjoa heille pääsy tietoihin ja haastatteluihin.

Luo kyselyjä ja osallistu niihin 

Kyselyjen tekeminen ja niihin osallistuminen voi olla loistava tapa saada näkyvyyttä. Tämä pätee erityisesti, jos kyselyn tulokset ovat yllättäviä tai huomionarvoisia.

Ansaittu media on tehokas työkalu kohdeyleisöjen tavoittamiseen ja sitouttamiseen. Luomalla arvokasta sisältöä, rakentamalla suhteita toimittajiin, hyödyntämällä sosiaalista mediaa ja asettamalla itsensä ajatusjohtajiksi, markkinointipäälliköt ja markkinointitiimit voivat lisätä mahdollisuuksia saada kattavuutta ja lopulta saavuttaa kohdeyleisönsä.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää siitä, kuinka voimme auttaa sinua yrityksesi markkinoinnin kanssa, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä! 

Kuva: Towfiqu barbhuiya, Unsplash